Tipuri de tatuaje

Tatuajele pot fi de mai multe tipuri:

(A) Profesionale - sunt caracterizate prin depunerea uniforma si profunda de pigment, depus la un nivel clar definit in derm. Au adesea o multitudine de culori.

B) Efectuate de amatori - sunt de obicei negre, albastre sau rosii, iar colorantul consta in cerneala pentru stilou; adancimea poate fi foarte variabila de la 0,48 la 3,2 mm.

C) Traumatice - sunt localizate in regiuni expuse si sunt negre sau albastrui deoarece pigmentul e constituit din particule de carbune sau de asfalt.

D) Cosmetice - sunt utilizate pentru a corecta diferite probleme estetice sau pentru a finisa culoarea sau machiajul permanent al pleoapelor sau al sprancenelor.

In vederea eliminarii acestora, trebuie luate in considerare anumite caracteristici ale tatuajului:

- densitatea pigmentului - cu cat este mai mare densitatea acestuia, cu atat este mai dificila   eliminarea prin tratament laser.

- adancimea - cu cat pigmentul este mai superficial situat, cu atat mai bun este rezultatul final, acest lucru depinzand de aparatura utilizata.

- policromia - acesta caracteristica a tatuajului determina complexitatea inlaturarii prin tratament laser, unele culori (albastru, galben si alb) neraspunzand la toate tratamentele, iar verdele raspunzand doar la laserul Alexandrite.

- permanenta - determina o dispersie lenta dar constanta a pigmentului in piele; deasemenea, marginile devin mai putin definite si apar diferente de culoare.

- dimensiunea - este intotdeauna un dezavantaj pentru indepartarea chirurgicala.

- alergia la coloranti - este singura contraindicatie majora pentru tratamentul laser.

- fototipul cutanat - pacientii cu piele inchisa la culoare sunt defavorizati atat in eliminarea pe cale chirurgicala (risc crescut de cicatrici), cat si la tratamentele cu laser (culoarea reprezentand un obstacol in calea penetrarii fasciculului laser).

Promotie

 La 3 sedinte inghinal mare, primiti 3 sedinte interfesier gratuit.

Promotie

La 3 sedinte axila primiti gratuit alte 3 sedinte epilare mustata.

Promotie

3 sedinte + 1 gratuita