Intrebari frecvente epilare definitiva laser
  1. Cate tratamente cu laser pentru indepartarea parului sunt necesare?

Cel putin 3 sedinte pentru rezultate bune

Desi numarul de sedinte variaza de la persoana la persoana, in medie, toata lumea are nevoie de cel putin 3 sedinte de tratament pentru rezultate bune. Este normal/caracteristic pentru ca desi in timpul fiecarei sedinte parul este temporar inactiv, nu toti foliculii de par sunt indepartati. Prin urmare, o succesiune de sedinte este necesara pentru ca rezultatele sa devina vizibile. In general, majoritatea persoanelor nu necesita mai mult de 6 tratamente, cu toate ca cei ce prezinta dezechilibre hormonale sau cei ce in mod regulat se epileaza cu ceara sau isi smulg firele de par pot avea nevoie de un numar mai mare de sedinte.

  1. Pot ramane cicatrici in urma tratamentului cu laser de indepartare a parului?

Riscul este catusi de scazut

Orice procedura cu laser poate cauza cicatrici si acest risc este inclus in formularele de consimtamant care vor fi semnate inaintea inceperii tratamentului. Cu toate acestea riscul de aparitie a cicatricilor in urma indepartarii parului cu laser este catusi de mic, fiind consecinta mai multor aspecte dupa cum urmeaza:

  • experienta, indemanarea/priceperea, cunostintele si antrenamentul operatorului
  • capacitatea de vindecare a pielii dvs
  • cantitatea de melanina din pigmentul de piele, cu risc mai mare pentru persoanele ce prezinta ten inchis la culoare
  • tipul de laser folosit

Modificari temporare de pigmentare

In urma unei proceduri cu laser, majoritatea persoanelor sufera schimbari de pigmentare ce variaza de la hipo la hiperpigmentare. De cele mai multe ori aceste modificari nu inseamna aparitia cicatricilor, desi pacientii asa cred. Hipo sau hiperpigmentarea dispare in timp ( de la cateva saptamani la cateva luni).

Operatorii cu experienta diminua riscul

Desi riscul este scazut, va puteti minimiza acest risc prin selectarea unui operator cu experienta care va va efectua tratamentul sub supravegherea unui medic specialist.

  1. Indepartarea parului provoaca durere?

Prima sedinta poate fi incomoda

Exista posibilitatea unei usoare senzatii de disconfort in timpul procedurii pentru ca lumina laserului produce caldura. In plus, foliculii de par sunt inconjurati de terminatii nervoase care pot raspunde la caldura primita cauzand astfel disconfortul amintit sau chiar o durere usoara. Pacientii compara aceasta senzatie cu cea resimtita in urma ruperii unei benzi de cauciuc la nivelul pielii. In timpul procedurii, anumite regiuni anatomice sunt mai sensibile ca altele. Prin urmare, persoanele ce prezinta fire de par negru si gros vor simti mai usor disconfortul decat cele cu firul subtire sau deschis la culoare. Explicatia este simpla: parul negru si gros absoarbe mai mult lumina laser. Pe masura avansarii tratamentului, parul devine mai subtire si mai restrans. De aici rezulta si senzatia ciudata resimtita in timpul primei sedinte.

Durerea variaza de la individ la individ

Disconfortul asociat acestor proceduri variaza considerabil de la individ la individ. Amploarea acestuia nu depinde doar de factori cum ar fi tipul de piele, densitatea si grosimea firului de par, regiunea anatomica supusa tratamentului ci si de abilitatea de a simti si tolera durerea. Desi rar, putini pacienti descopera ca nu pot suferi aceste interventii cu laser datorita pragului scazut de a resimti durerea.

 

Creme pentru anestezia regiunii

In anumite situatii poate fi folosita o crema pentru amortirea regiunii si reducerea disconfortului. De preferat este, insa, un consult cu clinicianul inainte de alegerea cremei. Disconfortul este unul dintre factorii pe care specialistul se bazeaza atunci cand determina setarile potrivite pentru laser. Desi prescrierea unei astfel de creme este in general sigura, aplicarea in cantitati exagerate si pe regiuni prea intinse poate fi daunatoare, intrucat crema se absoarbe prin piele si ajunge in circulatia sangvina. Evitati aplicarea fara a consulta specialistul la inceperea tratamentului. Eu intotdeauna imi las echipa/angajatii cu care lucrez sa aplice crema ( doar atunci cand este nevoie de aceasta anestezie topica/locala) pe pacienti, pentru ca doar asa pot verifica cantitatea de crema folosita pentru a acoperi regiunea.

  1. Parul va creste la loc ?

O serie de tramente este necesara

Indepartarea cu laser a parului este indeplinita intr-o serie de sedinte efectuate lunar. Numarul mediu de sedinte necesar obtinerii a >80% de reducere a parului este de 4-7 sedinte pentru majoritatea candidatilor (80-90%). Intre aceste sedinte lunare parul va creste ca si consecinta a ciclului de crestere a parului. Firele de par care poate erau inactive in timpul sedintelor precedente acum se pot regasi in perioada de crestere. Astfel se explica de ce sunt necesare multiple sedinte
care asigura ca toate firele de par sunt supuse tratamentului. Firele de par nedorite pot fi rase/indepartate de pacient intre sedinte.

Sedinte anuale de intretinere pot fi /sunt benefice/necesare

Multi pacienti considera ca sedintele de intretinere efectuate anual sau bianual sunt ideale pentru a tine sub control parul dupa indeplinirea protocolului de tratament initial. Intr-o minoritate de pacienti care sunt candidati reprezentativi, caderea parului poate fi doar temporara si regenerarea completa poate avea loc, dar despre aceasta se poate vorbi in general doar la pacientii cu par alb sau blond.

Promotie

 La 3 sedinte inghinal mare, primiti 3 sedinte interfesier gratuit.

Promotie

La 3 sedinte axila primiti gratuit alte 3 sedinte epilare mustata.

Promotie

3 sedinte + 1 gratuita