Epilarea cu laser si bronzarea

In timpul primilor ani de popularitate, ratele de succes ale epilarii cu laser au fost foarte limitate la pacientii cu tipurile de ten inchis. Cu toate acestea, procesul de tratament a fost optimizat de-a lungul timpului prin adaugarea dispozitivelor de racire a pielii si de utilizarea  laserelor cu lungime de unda mai lungi pentru a oferi un tratament mai sigur, mai eficient pentru cei cu pielea inchisa. Riscurile de ardere si hiperpigmentare au fost reduse cu aceste imbunatatiri. Ceea ce multi pacienti nu realizeaza este faptul ca bronzarea afecteaza, de asemenea, tratamentele de indepartare a parului cu laser. Iata de ce.

Pielea bronzata si energia luminoasa a laserului

Persoanele cu pielea bronzata au fost in general descurajate de tratamentele de indepartarea parului cu laser traditionale, deoarece bronzarea modifica pigmentarea lor naturala a pielii. In cursul unei proceduri de epilare cu laser, energia luminoasa este indreptata spre pielea unde se afla parul nedorit. Pielea absoarbe o parte din energia laser inainte de a ajunge foliculii de par. Cata energie este absorbita va fi determinata de culoarea pielii. Pielea bronzata va absorbi, de obicei, energie luminoasa in exces si se poate arde sau decolora dupa tratament. Prin urmare, pentru a trata un pacient bronzat, energia laser trebuie scazuta pentru a preveni arderea. Acest lucru, la randul sau, scade eficienta energiei luminoase pentru a ucide foliculii de par nedoriti.

Solutii pentru cei cu pielea bronzata

Exista doua solutii posibile pentru cei cu pielea bronzata, asa cum s-a subliniat mai jos:

  1. Un pacient poate astepta pana bronzul lor dispare inainte de planificarea unui tratament de epilare cu laser. Asteptarea poate fi enervanta, dar este mult mai bine decat risipirea banilor lor pentru un tratament care nu va fi eficient. Primind un tratament in timp ce pielea este inca bronzata, exista riscul ca tratamentul sa nu elimine toate firele de par nedorite, sau tratamentul poate provoca reactii adverse, cum ar fi arderea sau decolorarea pielii. Expunerea directa la soare poate fi evitata prin purtarea unei creme de protectie care are SPF 15 sau mai mult.
  2. O alta optiune este cautarea unui specialist in epilarea cu laser sau o clinica care utilizeaza cea mai recenta tehnologie laser, care pot fi mai eficiente pe pielea inchisa sau bronzata a pacientilor. Noi metode au fost dezvoltate, care permit racirea si protectia pielii in timpul unui tratament. Cum pielea inchisa sau bronzata atrage mai multa energie luminoasa, extragand energia de la foliculii de par, metoda de racire pastreaza pielea rece cand aceasta se intampla.

Intre timp, lumina intens pulsatila este expusa la foliculi mai mult timp pentru a creste numarul de foliculi distrusi. Riscul de reactii adverse este extrem de redus in timp ce parul nedorit este indepartat cu succes. Retineti ca nu toate clinicile sau medicii au pus in aplicare aceste metode, astfel incit pacientul trebuie sa afle daca le-au implementat  inainte de a programa  un tratament.
Cremele autobranzante?

Cremele autobranzante au acelasi efect asupra pielii ca si expunerea normala la soare. Aceste creme schimba pigmentare pielii, si pot altera eficacitatea tratamentului de epilare cu laser. Daca e posibil, pacientul trebuie sa evite utilizarea acestor creme pentru cateva luni inainte de tratament.

Bronzarea dupa epilarea cu laser

Evident, un pacient care tocmai a indepartat parul dintr-un loc vizibil vrea sa-si arate noul lor corp “chel” cu un bronz frumos. Cu toate acestea, bronzarea si utilizarea de creme autobronzante ar trebui sa fie evitate timp de cel putin o luna sau doua dupa tratament, sau pana cand toata sensibilitatea si roseata au disparut. Zonele tratate vor fi sensibile, si expunerea directa la lumina soarelui ar putea dauna pielii sau ar putea cauza decolorarea. Pacientii pot folosi o protectie solara care are SPF 30 sau mai mare pentru a proteja zonele tratate.

Exista optiuni de tratament disponibile pentru fiecare tip de ten, dar pacientii cu pielea inchisa sau bronzata ar trebui sa cerceteze metodele folosite inainte de a face un tratament de epilare cu laser, pentru a fi siguri ca opteaza pentru procedura potrivita.

Promotie

 La 3 sedinte inghinal mare, primiti 3 sedinte interfesier gratuit.

Promotie

La 3 sedinte axila primiti gratuit alte 3 sedinte epilare mustata.

Promotie

3 sedinte + 1 gratuita