Efecte adverse temporare dupa epilare laser

Fie ca va pregatiti pentru primul tratament sau al cincilea este important sa intelegti posibilele efecte secundare care ar putea sa apara. Adevarul este ca sunt multe efecte secundare temporare, chiar daca nu ati avut parte de asa ceva in  urma tratamentelor anterioare.

Unele dintre aceste efecte secundare temporare care apar dupa tratementul de indepartare a parului cu laser pot fi:

- durere
- tumefiere
- foliculita
- roseata
- hiperpigmentare
- usturime

Multe din aceste efecte adverse pot fi evitate respectand masurile de precautie date de specialistul in epilarea cu laser, si de asemenea, folosind un tehnician calificat care sa aplice procedura. Adevarul este ca daca tehnicianul care aplica epilarea cu laser nu este bine pregatit , atunci aveti sanse mai mari sa experimentati efecte secundare temporare, ca usturime si hiperpigmentare.

Un alt lucru care trebuie tinut minte este faptul ca trebuie sa aveti toate instructiunile inainte de a va trata pielea. Ca exemplu, nu este recomandat sa va bronzati sau sa va expuneti pielea la soare inainte cu cel mult 30 de zile inainte te tratament. Daca uitati sau primiti informatii eronate, atunci puteti avea parte de vezicule si hiperpigmantare pentru ca pielea dvs are prea multa melanina.

Ca o privire de ansamblu, durerea e un efect secundar foarte raspandit al epilarii cu laser. Multi specialisti vor permite sa folositi un agent anestezic local dupa primul tratament pentru a evita durerea excesiva. In cursul primului tratament, nu e recomandat sa folositi agentul anestezic local pentru ca e nevoie ca tehnicianul sa stie cum reactioneaza pielea dvs, pentru a putea planifica urmatoarele tratamente si setarile laserului. Daca in timpul primului tratament durerea este sevara, ii puteti cere tehnicianului sa se opreasca si puteti sa faceti o programare pentru alt tratament folosind agentul anestezic local pentru a reduce durerea. De asemenea va puteti astepta ca pielea dvs sa fie inflamata pentru cel mult 48 de ore dupa tratamentul cu laser, dupa care durerea va dispare.

Este normal ca dupa acest tratament sa apara tumefieri. Laserul produce caldura sub piele si daca aveti o piele foarte sensibila atunci este normal sa se umfle. Aceasta se mai intampla si pe buza superioara, inghinal si alte zone ale fetei. De aceea nu e indicat sa programati interventia inainte de evenimente speciale precum nunti, vacante, sau alte momente cand trebuie sa faceti poze. Exista sanse ca zona sa se umfle dupa acest tratament ca efect secundar, asa ca asigurati-va ca va tratati corect inainte de orice ocazie speciala.

Foliculita e de asemenea un efect secundar temporar des intalnit. Aceasta implica inflamarea foliculilor, si arata ca niste umflaturi rosii pe piele. Defapt acest efect secundar este unul pozitiv pentru ca arata ca tratamentul functioneaza. Puteti avea parte de foliculita severa in zona inghinala sau in alte zona cu par des. Daca sunteti femeie si aveti par aspru pe fata, sau daca sunteti barbat si va tratati barba cu laser, atunci puteti fi sigur ca veti avea foliculita severa pentru ca va fi nevoie de mai multa energie pentru a distruge parul de la radacina in aceste zone. Foliculita va disparea in cateva zile, dar este important sa stiti cat timp a persistat pentru a-i putea spune tehnicianului la urmatorul tratament in cazul in care a fost o reactie extrema. De asemenea, roseata e un alt efect secundar des intalnit care va disparea in cateva zile. Este cazul zonelor sensibile.

Totusi, daca experimentati vezicule sau hiperpigmentare, e important sa sunati la clinica in cel mai scurt timp pentru a-i informa de orice reactie ati putea sa o aveti. Veziculele pot aparea in urma expunerii la soare sau daca s-a folosit o tehnica necorespunzatoare. Daca veziculele nu sunt tratate corespunzator pot duce la hiperpigmantare, zone intunecate de pe suprafata pielii, cauzate de leziuni exterioare.

Daca va ingrijorati de efectele secundare ale tratamentului, contactati imediat clinica unde puteti primi cea mai buna ingrijire si cel mai bun tratament preventiv.

Promotie

 La 3 sedinte inghinal mare, primiti 3 sedinte interfesier gratuit.

Promotie

La 3 sedinte axila primiti gratuit alte 3 sedinte epilare mustata.

Promotie

3 sedinte + 1 gratuita