Recuperare dupa epilare definitiva cu laser

Indepartarea laser a parului poate fi un proces simplu cu recuperare minora pentru cei ce doresc sa beneficieze de ingrijirea potrivita a pielii dupa tratamentul cu laser. Ingrijirea corespunzatoare a pielii dupa si in timpul tratamentului este vitala pentru atingerea scopului si rezultatelor dorite si pentru mentinerea unei pieli frumoase si sanatoase. Urmarind cateva sfaturi va va ajuta sa obtineti rezultatele mult dorite si sa va reduceti sansele de complicatii sau disconfort ce pot urma acestor tratamente.

Imediat dupa o sedinta de tratament, va puteti astepta ca pielea in regiunea tratata sa fie usor rosie si inflamata. Regiunea se poate resimti ca o usoare iritatie sau ca o arsura minora de soare. Aceasta se observa cel mai bine in jurul foliculilor de par. Pentru cei mai multi aceasta senzatie dispare in cateva ore, insa pentru altii, poate dura o zi sau chiar doua pentru ca pielea sa revina la normal. Timpul de recuperare dupa aceasta interventie laser nu este necesar si cei mai multi dintre pacienti vor putea reveni la activitatile normale ca serviciul sau shoppingul, direct dupa sedinta de tratament. Daca simtiti nevoia de cateva ore de relaxare dupa sedinte, incearcati sa va programati tratamentul astfel incat sa aveti timp si de aceasta, dar cei mai multi nu considera necesar. Daca sesizati orice tip de vezicule sau cruste in zona tratata, asigurati-va ca primiti ingrijire din partea echipei de tratament. De asemenea, trebuie discutat daca mai pot fi recomandate si alte sedinte de tratament.

Daca dvs considerati ca roseata si inflamarea zonei survenite in urma tratamentului cu laser este inconfortabila, exista metode de a alina aceste simptome. Compresele reci pot fi folosite pentru a racori/calma zona. Puteti folosi gheata sau s-ar putea sa fie mai usor sa inmuiati o bucata de panza moale in apa rece si usor s-o plasati peste regiunea afectata, schimband-o de cate ori este nevoie. Amintiti-va ca orice efecte secundare tratamentului cu laser de indepartare a parului ar trebui sa dispara intr-un timp foarte scurt, deci orice disconfort veti avea nu va dura mult.

De asemenea, ajutatoare in recuperarea zonelor afectate pot fi si cremele hidratante. De obicei, specialistul va va recomanda sau chiar prescrie acest tip de crema. Cremele antibacteriene nu sunt absolut necesare ci chiar pot cauza uscarea precoce a zonei tratate. Intre sedintele de tratament cel mai bine este sa va mentineti pielea sanatoasa in general. Folosind o crema hidratanta in special pe zonele care urmeaza sa fie tratate, va veti asigura o piele sanatoasa si supla in timpul urmatoarelor sedinte de tratament. Doar asa veti obtine rezultate optime.

Pentru primele zile de dupa tratament, este bine sa evitati sa radeti zona tratata. Dupa 4 zile aceasta activitate poate fi reluata. Cu toate acestea epilarea cu ceara, taierea, decolorarea sau smulgerea parului nu sunt recomandate in timpul tratamentelor cu laser de indepartare a parului si nici intre sedinte. Pentru a curata zona tratata in zilele de dupa tratament utilizati simplu un cleanser. Evitati sapunuri puternice care pot usca zona. Dupa cateva zile va puteti astepta ca parul din zona tratata sa inceapa sa se raspandeasca, fapt adesea confundat cu regenerarea parului, dar nu este cazul. Raspandirea parului in zona tratata este o parte normala din tratamentul si procesul de recuperare.

Dupa tratamentul cu laser de indepartare a parului este absolutt crucial sa evitati expunerea zonei tratate la lumina solara. Chiar si o expunere solara minora poate cauza iritatie si arsuri la nivelul zonei tratate. In plus, orice hiperpigmentare care poate aparea in urma expunerii la soare poate interfera cu efectul maxim al tratamentelor ce vor urma. Pielea inchisa la culoare este cea susceptibila de a suferi arsuri in timpul tratamentului cu laser de indepartare a aparului. Daca stiti ca pielea dvs va fi expusa la soare asigurati-va ca acoperiti zona tratata cu o cantitate generoasa de crema hidratanta. Este recomandata protectia SPF de 30 sau chiar mai mare.

Specialistul va poate recomanda sa reveniti intr-o saptamana pentru a va putea evalua starea si a vedea cum reactioneaza pielea la tratament. In acest moment, puteti discuta cu specialistul orice nelamuriri aveti in legatura cu recuperarea si ingrijirea. Asa veti putea decide impreuna cum si cand vor fi fixate urmatoarele sedinte de tratament.

La ce sa va asteptati

Inainte de indepartarea cu laser a parului, veti fi echipat cu ochelari de protectie pentru a va proteja ochii de iradierea laserului. Doctorul va poate aplica un anestezic local pentru a va reduce disconfortul aparut in timpul tratamentului. Nu aplicati anestezicul fara supraveghere, decat daca doctoral va informeaza cu intructiuni specifice pentru o aplicare sigura.

In timpul procedurii

Doctorul va aplica pe piele un instrument portabil cu laser. In functie de tipul de laser, un dispozitiv de racire pe varful instrumentului sau un gel racoritor poate fi folosit pentru protectia pielii. Cand doctoral activeaza laserul, razele acestuia vor penetra pielea dvs pana la nivelul bulbului folicular, de unde ia nastere firul de par. Caldura intensa provenita de la razele laserului distruge foliculii de par, ceea ce va inhiba cresterea parului. Este posibil  sa simtiti o senzatie intepatoare.
Ca sa tratezi o zona mica cum ar fi buza superioara, este nevoie doar de cateva minute, dar  sa tratezi o zona mai larga cum ar fi spatele, poate dura cateva ore.

Dupa procedura

La cateva ore dupa incheierea procedurii de indepartare cu laser a parului se poate observa roseata sau inflamatie. O senzatie intepatoare poate fi resimtita o zi sau doua. De asemenea, zona afectata poate deveni usor aspra.

In timpul recuperarii spalati usor zona cu apa si sapun. Evitati sa ciupiti sau sa scarpinati pielea afectata. Este de asemenea important sa evitati expunerea la soare- atat lumina naturala cat si solarul-pentru cel putin o saptamana dupa tratament. Dupa aceasta perioada folositi protectie solara oricand va expuneti la soare.

Promotie

 La 3 sedinte inghinal mare, primiti 3 sedinte interfesier gratuit.

Promotie

La 3 sedinte axila primiti gratuit alte 3 sedinte epilare mustata.

Promotie

3 sedinte + 1 gratuita